O sklopu brojnih događanja vezanih uz sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je danas održana u našoj županiji, a kojoj su nazočili predsjednik vlade Andrej Plenković , ministrica  regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac,  ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te brojni drugi članovi vlade i uzvanici, održano je i potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava  iz fondova EU. Među firmama potpisnicama se našla i ĐĐ Montaža Izolak.

Đuro Đaković Montaža Izolak je po prvi put prijavila projekt na natječaj za dodjelu sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova po programu konkurentnost i kohezija.

Radi se o natječaju “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP” kojim se želi sufinancirat ulaganja u kapacitete MSP-a, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Natječaj ima za cilj jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Direktor ĐĐ Montaže Izolak, g. Krešimir Tomičić je imao čast, u prirustvu ministra Horvata, potpisati prvi odobreni ugovor po tom natječaju u Republici Hrvatskoj. Ovim ugovorom je sufinancirano bespovratnim sredstvima s 35% projekt u ukupnoj vrijednost 6 milijuna kn. Ova sredstva će biti utrošena na povećanje proizvodnih kapaciteta, opremanje i razvoj ljudskih potencijala, čime firma postaje konkurentnija na EU tržištu.

Prema riječima g. Tomičića, ĐĐ Montaža Izolak namjerava i dalje sudjelovati u natječajima ove vrste kako bi dodatno unaprijedila svoju poziciju jednog od tržišnih lidera u svojoj branši.